KASKISTEN SATAMA
-port of kaskinen

Kaskisten satama (Port of Kaskinen) sijaitsee Suomen länsirannikolla, Pohjanlahdella noin 100 km Porista pohjoiseen. Se on maamme tärkeimpiä metsäteollisuuden satamia ja on erikoistunut myös kemianteollisuuden ja bulkrahdin käsittelyyn.

Satamassa käsitellään vuosittain noin 1,3 miljoonaa tonnia tavaraa. Suojaisaan satamaan tarvitaan talvikaudella harvemmin apua jäänmurtajilta. Syväsatamasta on nopea yhteys avomerelle ja Itämeren laivaväylille.

Sataman monipuolisuus, joustavuus ja selkeä infrastruktuuri luovat edellytykset nopealle, turvalliselle ja kustannustehokkaalle materiaalivirtojen käsittelylle. Suuret kertaerät liikkuvat häiriöttömästi eri kuljetusmuotojen, varastojen ja laivojen välillä. Sen ansiosta voimme helposti käsitellä yli 15 000 tonnia materiaaleja yhdessä työvuorossa. Sataman tärkeimpiä lähialueen asiakkaita ovat Kaskisten Metsä Boardin kemihierretehdas, Lunawood Oy, Aureskosken Jalostetehdas Oy sekä maatuulivoimaloita rakentavat yritykset.

Alueella on teollisuudelle loistavat sijoittumis- ja kasvu­mahdollisuudet. Kehitämme satamaa jatkuvasti kohti tulevaisuuden haasteita.

Satama on osa TEN-T (Trans-European Transport Network) kattavan verkoston satamaverkostoa.

Katso tästä sataman esittelyvideo

Väyläsyvyys syväsatama 9 m
Laivauskoot 1.000–45.000 dwt
Kääntöpaikka 270 m (sisäinen) 350 m (ulkoinen)
Lolo/Bulk -laiturit 7 kpl
RoRo-laiturit 2 kpl
Nestebulk-laiturit 1 kpl
Kaksoisrautatie 900 metriä
Neljä hybridinosturia
Kaksi raskasta satamamobiilinosturia
Varastotila kappaletavaralle 38 000 m²
Kuivabulk 15 000 m² + 53 500 m²
Nestebulk 49 000 m³
Satama-alue 42 ha

 

 


Kaskisten satama on Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kauppakamarin jäsen.